zondag 29 april 2012

Marokko wandelen - 15 dagen

Wandelen in Marokko? Het Atlas gebergte ligt net onder Marrakech. Een ideale omgeving voor de prachtigste wandeltochten, ook als je gewoon relaxed wilt wandelen en niet zo nodig die hoogste berg op hoeft. In mei is het lente in de bergen met veel bloemen en groene terrasakkertjes met gerst. Maroc Travel neemt je 15 dagen mee voor een prachtige 'easy walking' tocht door de kleurrijke Berbervalleien. Aansluitend heb je 3 dagen de tijd om de magische stad Marakech te ontdekken. We slapen in (zeer eenvoudige) Berberguesthouses, bijna bij de mensen thuis. Genieten van de prachtige natuur en kennis maken met de eeuwenoude tradities en cultuur van de Berbers.



Het leven kabbelt hier voort in alle rust. Terrasakkertjes worden met de hand en met de hulp van sterke muildieren omgeploegd en ingezaaid. Grote, groen walnotenbomen zorgen niet alleen voor voedzame vruchten; in de zomer geven ze veel schaduw en in de winter laten ze de zon toe bij de uit leem opgetrokken huizen. We nemen en hebben alle tijd om te genieten van de kleurrijke Atlas bergen en haar gastvrije Berberbevolking.  
Bergen in Marokko? Velen denken bij Marokko aan zon, zee en strand. Dwars door het land lopen echter een aantal indrukwekkende bergketens. Net onder Marrakech ligt het Hoge Atlas gebergte. Slechts een rit van 1,5 uur vanuit de magische sprookjesstad en je bent in de sprookjesachtige bergen waar het leven lijkt stil te staan.
We overnachten in eenvoudige Berber-guesthouses, midden in kleine Berberdorpjes. Zo beleef je natuur en cultuur.  Van de Nederlandse reisleiding leer je al snel wat Berber woordjes. Zo kun je ook snel zelf contact maken met de allervriendelijkste Berbers uit de bergen. En na de wandeltocht heb je alle tijd om het magische Marrakech te ontdekken.
Programma van dag tot dag:
Dag 1 - Aaankomst Marrakech. Transfer (30 min.) vanaf   het vliegveld naar leuk Riad hotel in de  oude stad ('medina'), vlakbij het beroemde plein 'Jemaa el Fna'.
Dag 2 - Transfer (1u30) naar de bergen naar het Berberdorpje Setti Fatma (1.500m.) in de prachtige Ourika vallei. Hier komen in de zomer de rijkere Marokkanen de koelte opzoeken. Wij beginnen hier aan onze trektocht en lopen naar het piepkleine bergdorpje Timichi (2.000m). We slapen in een gîte -
Berberguesthouse. Je brengt je eigen slaapzak mee. Wandelen ca. 4 uur.
Dag 3 - Over de pas Tizi-n-Ouattar naar het zomerdorp Oukaïmeden (2450m.) hier wordt in de winter geskied.

Dag 4 - ca. 5 uur wandelen naar Tacchedirt (2400m)
Dag 5 - ca. 5 uur wandelen naar Imsker (1.400m)
Dag 6 - ca. 6 uur wandelen naar Tiziane (1.500m.)  door verschillende valleien en over de passen Tizi-El-Bour (1.550m) en Tizi-n-Tacht (2.100m).
Dag 7 - ca, 6 uur wandelen naar Amslane. 
Dag 8 - in het afgelegen gebied rond Amslane maken we een dagwandeling door de Agandis  vallei.


                                                                 Dag 9 - ca. 6 uur wandelen naar Tizi Oussem 1550m)

                                                                 Dag 10 - ca. 5 uur wandelen naar Imlil (1740m)
Dag 11 - dagwandeling (ca. 5 uur) naar het hooggelegen pelgrimsoord Sidi Chamarouch
Dag 12 - we nemen afscheid van de bergen en rijden terug naar Marrakech. 
Dag 13 en 14 - bezoek Marrakech
Dag 15 - transfer naar het vliegveld. 

Programma omvat alle transfers, 4 nachten in een leuk Riad hotel, 10 dagen wandelen met bagagetransport (muildieren!), lokale gids en NL reisleiding. In de bergen alle maaltijden met gezellige picknicks onderweg.  
More info: trip details

Geen opmerkingen:

Een reactie posten