zaterdag 7 juli 2012

Marokko Marrakech droomweekend 4d./3n. € 180 p/p - excl. vlucht!

Marokko het land van duizend en één nacht, Marrakech de magische koningsstad van het zuiden. Je loopt er rond als in een sprookje door de smalle steegjes en straatjes van de kleurrijke souks. Slechts op 3,5 uur vliegen vanaf Amsterdam, Rotterdam (!!), Brussel, Charleroi, Eindhoven en Dusseldorf-Weeze. En dan ... wandel je zomaar een andere wereld in waar al je zintuigen worden geprikkeld ...

Geuren, kleuren en overheerlijke tanjines.  In de medina (de ommuurde oude stad) van Marrakech kun je werkelijk uren rondlopen en je ogen uitkijken zonder je een moment te vervelen. Kleurrijke handelswaar en oude ambachten nog met de hand beoefend. In de stillere (vaak doodlopende!) straatjes en steegjes vindt je vaak de leukste spulletjes.

Oude paleizen en mooie musea in overvloed: het fraai gedecoreerde Palais El Bahia, de ruïnes van het El Badi paleis, de Saaïdische  praal graven, de oude Koranschool Medressa Ben Youssef, ....
En natuurlijk " Les Jardins Majorelles", de kleurrijke tuinen ooit ingericht door en eigendom Yves St Laurent:




Op het beroemde plein Jemaa el Fnaa in het hart van de medina is er elke avond, 365 dagen per jaar, een groots spektakel van artiesten, muzikanten, acrobaten, 'story-tellers' en heel veel eet-stalletjes. Vanaf één van de omliggende dakterrassen kun je aan het eind van de middag heerlijk genieten hoe dit hele tafereel zich elke avond weer opnieuw 'ontrolt'. Lekker nippend van een vers geperste jus d'orange of een glaasje lokale munt thee.


Boek nu je droom weekeinde in Marrakech bij Maroc Travel

Deze 4-daagse reis is inclusief:
airport transfers, 3 nachten met ontbijt in een leuk Riad hotel vlakbij het beroemde 'rariteiten'plein Jemaa el Fna. Naar keuze een wandeling met een lokale gids (ca. 3 uur) door de 'souks'; met alle kleine steegjes en diverse ambachten. Of een overheerlijke kookworkshop: Eerst ga je inkopen doen samen met Fatima of Saïda op de groente en kruidenmarkt in de "souks". Hoe vers kan de kip zijn? Daarna ga je samen in de keuken aan de slag. Inclusief een lekker lunch (start kookworkshop 10h00; einde ca. 14u30) of een overheerlijk diner (start kookworkshop 15h00 einde ca. 19u30).
Wil je reserveren? stuur een e-mail naar info@maroctravel.info of
ga naar het contactformulier op onze website www.reisbureaumaroctravel.nl

De vlucht boek je heel eenvoudig zelf; kijk bij goedkope maatschappijen zoals Ryanair, Easyjet, Transavia, Jetair, etc. Of goedkope vliegtickets sites zoals vliegtickets.nl  Voor meer info kijk ook bij vlucht boeken
Met Ryanair kun je op donderdag heen en op zondag terug vanuit Eindhoven (tot eind oktober) en Düsseldorf-Weeze. Tijden (onder voorbehoud, check dit zelf bij de vluchtmaatschappij): vanaf Dusseldorf: do heen 06u55-09u45, zo terug 10u10-15u05 vanaf Eindhoven: do heen 15u50-18u40, zo terug 10u30-15u15. Met Transavia vanaf Schiphol heen op wo 15u25-18u20 & vrij 09u35-14u20 en terug op zondag 20u05-00u50.

Laat je heerlijk verwennen in één van de vele Marokkaanse badhuizen (hammam) met een lichaamsscrub en massage. Met kinderen beleef je een heerlijk dagje uit in het grootse zwemparadijs Oasiria. En wil je de geheimen van de Marokkaanse keuken van binnenuit ontdekken schrijf je dan in voor een kookworkshop waarbij je eerst op de lokale markt zelf je inkopen gaat doen (met begeleiding). Er is zoveel te zien en te doen; je komt zeker nog eens terug naar magisch Marrakech.


En als je naar de bergen wil ... ze zijn zo dichtbij dat je bij helder de toppen ziet vanuit de stad. In de winter tot ver in het voorjaar met de wit besneeuwde toppen; met Jebel Toubkal (4.167m) als de allerhoogste.  In één dag maak je een prachtige excursie naar de Berbervallei van de Aït Mizane. In iets meer dan een uur over een steeds meer kronkelende bergweg. Onderweg is er gelegenheid voor het maken van prachtige fotostops. Bij het provincieplaatsje Asni (op zaterdag 'souk' = boerenweekmarkt) verlaat je doorgaande weg en gaat het alleen nog maar verder omhoog tot het bergdorpje Imlil (1740m.). Vanaf hier vertrekken veel van de wandel 'expedities'naar de Toubkal. In dit schaduwrijke dorpje met zijn eeuwenoude walnotenbomen komen in de zomer de rijkere Marokkanen uit Marrakech verkoeling zoeken. Net voorbij Imlil in het Berber gehucht Tamatert wordt je ontvangen door de lokale Maroc Travel gids.




Hij neemt je mee voor een rondwandeling langs verschillende Berber dorpjes; over de leukste paadjes, met uitleg over Berber tradities en cultuur in de bergen. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stil gestaan; met muildier en woel-ploeg worden kleine terras akkertjes bewerkt voor gerst en aardappelen. Daaromheen ruige en kleurrijke bergen. Dit moet je met eigen ogen gezien hebben.
Na de wandeling is er nog een overheerlijke lunch 'met uitzicht'. Aan het eind van de middag rijdt je over dezelfde prachtige weg terug naar Marrakech. 
Prijs: bij 2 personen € 75 p/p bij 4 personen of meer € 60 p/p, inclusief lunch en privé-transport. Reserveren via info@maroctravel.info
Voor verdere informatie zie:   www.reisbureaumaroctravel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten