maandag 30 april 2012

Marokko M'Goun + Toubkal trekking La grande traversée 25 dagen

Marokko M'Goun & Toubkal trekking -- La Grande Traversée
25 dagen met een lange trektocht van 22 dwars door de Hoge Atlas van oost naar west.
+ 3 nachten in een leuk, klein Riad hotel in Marrakech.
In de zomer is het warm in Marrakech, in de hoge bergen van het Atlas gebergte vinden we de koelte; ideaal voor een trektocht waarbij we gaan kamperen en bivaques maken in het midden van de natuur vlakbij een waterbron of kleine bergbeek om ons te verfrissen. Meer dan 250 km overbruggen we tussen begin- en eindpunt van deze trekking die nog altijd één van de allermooiste in Marokko is. 

Kleurrijke Berber valleien, hoog en verafgelegen plateaus, verafgelegen dorpjes waar we kennis maken met het leven en de eeuwenoude tradities van de Berbers. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stil gestaan. We beginnen in de Vallei der Gelukzaligen, de vruchtbare en groene vallei van de Aït Bouguemez.  Vandaar gaan we op weg voor de beklimming van het mooiste uitzichtpunt in de oostelijke Hoge Atlas: de top van Jebel (Berg) M'Goun. 
Over paden ver weg van de toeristische routes komen we uiteindelijk uit bij het hooggelegen Yagour plateau. Vanaf daar lopen we door de hoge bergen naar de voet van de Toubkal. De allerhoogste berg van Marokko (4.167m.) bewaren we voor het laatst. 
22 dagen trektocht; slapen in 'the middle of no where', af en toe in een Berberguesthouse in één van de kleine dorpjes onderweg. Onze (kampeer) bagage wordt gelukkig vervoerd op de rug van muildieren. Er loopt een Europese reisleider mee en een lokale gids. Alle maaltijden onderweg zijn inbegrepen, inclusief gezellige picknicks onderweg. Aanvullend 3 nachten in Marrakech om deze magische stad te ontdekken. Een zeer complete reis van maar liefst 25 dagen.
Al wandelend geniet je optimaal van de kleurrijke Berbervalleiden en de ruige bergen er om heen. We laten ons onderdompelen in de cultuur van de Berbers én de overweldigende natuur. Maroc Travel neemt je mee naar gebieden ver van de grote steden voor een wel zeer bijzondere trektocht waarbij je ook nog eens de twee hoogste toppen van Marokko 'bedwingt'.
Compleet verzorgd en alles wordt voor je georganiseerd. Zelf hoef je alleen te lopen en te genieten. Ook de transfers van en naar het vliegveld zijn inbegrepen. Alleen de vlucht naar Marrakech regel je zelf. Kijk bij onze pagina vlucht boeken. Ryanair vliegt direct naar Marrakech op donderdag en zondag vanaf Eindhoven en vanaf Dusseldorf-Weeze. Hoe vroeger je boekt hoe goedkoper je vlucht. 

Voorbij Azilal in de Vallei der Gelukzaligen beginnen we aan onze 'eindeloze' trektocht. 
M'Goun & Aït Bougmez
De trektocht begint aan het einde van de asfaltweg in de oostelijke Hoge Atlas waar we de groene en vruchtbare vallei vinden van het volk van de Aït Bouguemez; de vallei der gelukzaligen. De Berbers wonen hier al eeuwen ver van de steden in deze geïsoleerde en vruchtbare vallei met zijn vele waterbronnen en kleine bergbeekjes. 
Onze trektocht is technisch niet moeilijk en goed te doen voor iedereen die een beetje makkelijk loopt. Per dag lopen we zo'n 4 tot 6 uur, sommige dagen zijn wat langer, bijv. voor de beklimming van de M'goun; ca. 8 uur. Het programma is flexibel, afhankelijk van weersomstandigheden en het tempo van de groep. De top Irghil M’goun (4.068m. / 13.346 ft.) is de op één na hoogste in Marokko en ook technisch niet moeilijk. Breng goede wandelschoenen mee en een gezonde geest in een gezond lichaam en ook jij loopt naar boven; stapje voor stapje, doe het rustig aan, dat is het beste op die hoogte.   En na de beklimming terug in ons bivaque op het hooggelegen plateau van Tarkedid is het dan extra genieten van de prachtige natuur en een glaasje verse munt thee, zo uit de natuur!
Een trektocht in het Marokkaanse Hoge Atlas gebergte is zoveel meer dan een trektocht door de hoge bergen. We nemen de tijd om kennis te maken met de Berberbevolking en hun eeuwenoude tradities.
Yagour et Toubkal
Na de M'Goun traverseren we langzaam naar het westen en komen uit op het hooggelegen Yagour plateau en uiteindelijk bij de voet van de Toubkal (4.167m).
En aan het eind van onze lange trektocht is daar de bekroning met de allerhoogste berg van Marokko en Noord Afrika - Jebel Toubkal !!
4.167m / 13.671 ft   

Heb je interesse om mee te gaan ....
Stuur ons een e-mail info@maroctravel.info
om te reserveren en voor meer informatie op www.reisbureaumaroctravel.nl
of kijk op onze (engelstalige) site: http://www.discover-maroc-travel.com
Programma inclusief: 3 nachten (met ontbijt) in een leuk, klein Riad hotel in de medina van Marrakech, alle transfers, Europese reisleider + 'équipe local’ = lokale gids, kok, muildieren voor het vervoer van de bagage, kampeermateriaal, tenten etc. Zelf breng je wel een eigen slaapzak mee en desgewenst ook een eigen ('inflatable') matrasje.
Tijdens de trektocht zijn alle maaltijden inbegrepen inclusief gezellige picknicks onderweg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten