zondag 22 april 2012

Marokko wandelen eind mei: M'Goun en de vallei der gelukzaligen

Marokko M'Goun mei 2015 - 9 daagse reis. Complete reis: € 590 incl. 3 nachten Marrakech, alle transfers en 5 dagen wandelen trektocht.
Extra nachten Marrakech: € 60 twee-persoonskamer per nacht, € 45 voor één persoon
Eind mei is het volop lente in het Atlas gebergte een prachtige tijd voor een trektocht door de kleurrijke Berbervalleien. Beleef natuur en cultuur en bewandel de op één na hoogste berg van Marokko. Maroc Travel neemt je mee naar dit afgelegen gebied voor een speciale 9 daagse reis, incl 2 dagen voor je heen- en terug vlucht. Die boek je overigens zelf. De rest wordt voor je georganiseerd. En natuurlijk kun je ook extra dagen in Marrakech verblijven om al het magische van deze oude koningsstad te ontdekken. 
M'Goun & Aït Bougmez In de oostelijke Hoge Atlas ligt de groene vallei van het volk (de zonen van) Aït Bouguemez; ‘La Vallée des heureux’, de vallei van de gelukzaligen. De Berbers leven hier al eeuwen in deze vruchtbare vallei met voldoende kleine waterstroompjes en bergbeken. In deze overweldigende omgeving maken we een 5-daagse trektocht waarbij we ook de hoogste top op gaan. We wandelen 4 tot 6 uur per dag; de dag naar de top duurt wat langer (ca. 8 uur). Die dag kun je er ook voor kiezen om op het hooggelegen plateau van Tarkedit te blijven en op zoek te gaan naar de bronnen van de Teassaout rivier. De top van Irghil M’goun (4.068m./13.346 ft.) is de op één na hoogste van Marokko (en van Noord Afrika). Het is geen moeilijke berg en iedereen met een gezonde geest in een gezond lichaam kan deze top bereiken. Als je van wandelen houdt ... Loop niet te snel, stap voor stap en je komt er 'vanzelf'.  
Tijdens de trektocht gaan we kamperen en maken bivaques in het midden van de natuur, steeds in de nabijheid van een (kleine) bron. Goed om geest en lichaam op te frissen. Tijdens de wandeltocht wen je langzaam aan de hoogte. De trektocht start aan het einde van de asfaltweg in het dorpje Abachkou. Vanaf hier gaan we lopend door de kleurrijke Berber valleien met dorpen van rood leem en kleine, groene terras-akkertjes met gerst omgeven door eeuwenoude walnootbomen.
De walnootbomen zorgen niet alleen voor zeer voedzame noten, in de zomer geven ze schaduw en in de winter laten ze juist de zon tot bij de huizen komen. Hoger in de bergen komen we alleen nog eenzame herders tegen met hun kuddes geiten en schapen. Een trektocht in de oostelijke Hoge Atlas is veel meer dan alleen een trektocht naar de hoogste top; we nemen de tijd om kennis te maken met de Berber cultuur, hun tradities en de prachtige natuur. 
Na de trektocht heb je tijd om het magisch Marrakech te ontdekken. 
En natuurlijk; als je een programma voor je iegen groep op maat wilt kan dat ook: het is het land van duizend en één nacht!

De speciale Maroc Travel (internationale) groepsreis start in 2015 op zaterdag 23 mei Prijs: € 590,- p/p
Incl.: 3 nachten (met ontbijt) in een leuk, klein Riad hotel vlakbij het beroemde plein in de medina (old city centre) van Marrakech, alle transfers vanaf aankomst op het vliegveld tot vertrek vanaf het vliegveld, compleet verzorgde trektocht met Europese tourleader & een goede ‘lokale équipe’ met lokale gids, kok, muildierdrijvers voor bagagevervoer, gebruik van campingmateriaal, etc. Je brengt alleen je eigen slaapzak mee en indien gewenst je eigen slaapmatje.
Voor alle maaltijden tijdens de trektocht wordt gezorgd: inclusief gezellige picknicks onderweg.
Heb je er al helemaal zin in ... meld je dan snel aan info@maroctravel.info

Geen opmerkingen:

Een reactie posten