woensdag 25 juli 2012

Marokko Jebel Saghro / Maroc Jebel Saghro / Morocco Saghro


Marokko Anti Atlas Jebel Saghro 

In het vroege voorjaar als de toppen van het Hoge Atlasgebergte bedekt zijn met maagdelijk witte sneeuw gaan wij naar het verre zuiden. Het Anti Atlas gebergte is de laatste afscheiding voor de Sahara woestijn. De droge bergen van de Jebel Saghro zijn in deze periode iets minder droog. In de piepkleine dorpjes verlaten tussen de bergen vinden we piepkleine akkertjes die worden bebouwd. Tussen de palmbomen en droge bergen. Dit is het gebied van de Aït Atta nomaden die in de zomer met hun kuddes naar het noorden trekken tot aan het Midden Atlas gebergte.  Het Anti Atlas gebergte is veel ouder dan de andere bergketens in Marokko.
En dat zie je aan de fraaie en uitgesleten rotsformaties.

Wij gaan er wandelen in kamperen op verlaten en bijzondere plekken. En juist in het voorjaar is het verrassend groen in de Jebel Saghro. Indrukwekkend door de droge bergen en de bijzondere vegetatie met amandel- en palmbomen.


De speciale Maroc Travel (internationale) groepsreis start in Ouarzazate


Het arrangement van deze achtdaagse reis is inclusief: 2 nachten (met ontbijt) in een lekker hotel met zwembad vlakbij Ouarzazate, alle transfers vanaf aankomst op het vliegveld tot vertrek vanaf het vliegveld, compleet verzorgde trektocht met Europese tourleider & een goede ‘lokale équipe’ met lokale gids, kok, muildierdrijvers voor bagagevervoer, gebruik van campingmateriaal, etc. Je brengt alleen je eigen slaapzak en je eigen slaapmatje. Voor alle maaltijden tijdens de trektocht wordt gezorgd: inclusief gezellige picknicks onderweg. Heb je er al helemaal zin in ... meld je dan snel aan info@maroctravel.info

Voor verdere informatie zie:  www.reisbureaumaroctravel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten